Hvad betyder alle ordene  

Ordliste

A formater

A0 = 841 x 1189 mm
A1 = 594 x 841 mm
A2 = 420 x 594 mm
A3 = 297 x 420 mm
A4 = 210 x 297 mm
A5 = 148,5 x 210 mm
A6 = 105 x 148,5 mm
A7=  74 x 105 mm

Coated papir

Coated papir er overtrukket med et bindemiddel (latex, ler) for at gøre overfladen glat. De fleste ugeblade og magasiner bliver trykt på bestrøget papir. Bøger og aviser er ofte trykt på, ubestrøget papir. Dette har en mere porøs overflade.

Bit

Når vi taler om bit opløsning af et billede, er antallet af farver, der reelt tales om. At vide, hvor mange farver en bit opløsning giver dig det antal gange to med sig selv så mange gange som det ”bit” s sæt.

  • 1 bit billede 2 farver (sort / hvid )
  • 4 bit billede 2x2x2x2 = 24 = 16 farver
  • 8 bit billede 28 = 256 farver
  • 16 bit billede 216 = 65.536 farver
  • 24 bit billede 224 = 16777216 farver

CMYK

CMYK står for C = cyan, M = magenta , Y = gul , K = sort ( Keycolor ) , og er den farve , der bruges i de fleste udskrivning.

DPI

Det angiver den opløsning af en billedfil i dpi. (Dots Per Inch, point pr. Inch.)

En rasterbillede består af prikker. Hvert punkt har kun én farve. DPI er antallet af point pr. tomme i billede. Vi anbefaler 300 dpi, når der skal trykke. Et skærm billede besidder 72 dpi. Højere opløsning forbedrer kvalitet og detaljer reproduktion i tryksager.

EPS

Encaptulated PostScript kan indeholde både vektor-og bitmap grafik. Et EPS billede kan være CMYK , RGB, S/H (1 – eller 8- bit) , duotone eller Lab -format. Understøtter også fritlægningskurver.

Folding

Foldning af foldere/ brochurer til bestemt rækkefølge.

GIF

Graphics Interchange Format er det format , der er mest almindeligt anvendte på internettet. GIF understøtter Indekseret farve (8- bit) og LZW komprimert.GIF 89a understøtter derudover Alfakanaler ( masker ) .

JPEG, JPG

Joint Photographic Experts Group er et billede komprimeringsformat . JPG er en af ​​de mest almindelige billedformater af digitale kameraer til amatør fotografering , til web og ofte pres. JPEG understøtter CMYK-, RGB- og 8- bit sort , men ikke Alfakanaler ( masker ) .

Pagina

Sider i en bog eller anden publikation.

Perforering

Små huller i linje på tværs af en side eller et ark, der gør det muligt at afrive en del af arket/siden.

Rasterbillede, pixel grafik

Digitale fotografiske billeder, der består af kvadratiske pixels. Det er ofte bekvemt at reducere størrelsen af ​​rasterbilleder. Hvis vi forstørre billedet, at computeren forsøger at regne ud, hvordan de manglende pixels skal se ud. Det er sjældent succes.

De mest almindelige formater for pixel baserede billeder er jpg, gif , tif og bmp .

RGB
RGB er en farve standard, der bruges bl.a. på computerskærme. RGB står for Rød, grøn, blå , og er et tilsætningsstof farvesystem. Du skal tilføje farver til at få hvide eller lysere farver. RGB-farver skal konverteres til trykfarver (CMYK), før nogen form for pres i offsettryk.

Plano

Arket/siden, helt udfoldet.

Stansning
Stempling tykt papir eller pap ved hjælp af en rund æg lineal. Strukturen af papiret bliver lidt bøjet, således at foldningen er nemmere.

TIFF

Tagged Image File Format er nok den mest kendte filformat. Formatet blev defineret af Aldus i 1983, og hurtigt vedtaget af andre softwareleverandører. I dag understøtter stort set alt dette formatet.Et TIFF-billede kan være CMYK , RGB, Black (1 – eller 8- bit) eller Lab -format. Understøtter LZW-komprimering .

Vector Graphics

Består af matematisk definerede linjer og kan forstørres uden tab af forandring kvalitet. Linje udseende er bestemt af de ankerpunkter.

Versaler

Alfabet store bogstaver. SOM DETTE